sunnuntai 2. lokakuuta 2016

7-vuotissynttäreiden tarjoilut

Meillä vietettiin vähän yli viikko sitten pikkuneidin 7 v synttäreitä, jonne innostuin leipomaan vähän kaikenlaista. Jotenkin tuo leipominen on paljon enemmän lähellä sydäntäni kuin itse ruoanlaitto. Johtunee ehkä myös siitä, että olen aika herkuttelija ja jotain makeaa pitää saada joka päivä tai tulee känkkäränkkä kylään ja kenelläkään ei ole enää kivaa. Itse leipoen saakin  vähän tervellisempiä herkkuja siinä mielessä, että niissä ei ole säilöntäaineita ja niin paljon kaikkea lisäaineita, mitä kaupan valmiissa tuotteissa ja leivonta on myös ihan kivaa puuhaa, jälkien siivoamista lukuunottamatta.

Tässä katsaus meidän 7-vuotissynttäreiden tarjoiluihin ja tunnelmiin. Teema oli prinsessasynttärit, joten kaikkea hempeää tietysti oli tarjolla. Meillä oli samana päivänä sekä aikuissynttärit että vielä iltasella kaverisynttärit, joten aikamoista härdelliä olikin koko päivä, mutta toisaalta sai ns. kerralla nuo juhlittua pois päiväjärjestyksestä. Voitte vaan kuvitella minkälainen meteli/härdelli meillä on ollut kun 26 lasta kirmasi taloon, vaikka kaikki olivatkin tyttöjä. Voi sitä kirkunan määrää. Huh, vieläkin korvia vihloo kun mietinkin sitä. Onneksi seuraavat kaverisynttärit JOUTUU järjestämään vasta toukokuussa, kun meillä täytetään 9 vuotta, kun seuraavat 3-vuotissynttärit ovat vain aikuissynttärit. Huoh!



Synttäreitä varten kaivoin taas nämä hempeät Green Gaten astiat esille, vaikka ne eivät maailman parhaimmat kahvikupit olekaan kuuman kahvin tarjoiluun. Isäni kyllä muistaa joka kerta mainita, että eikös meiltä löydy kunnon kahvallisia kaffekuppeja, kun sormethan noissa palaa.




7-vuotis synttäritarjoiluksi olin leiponut mm. prinsessakakun, mokkapala muffinsseja, marenkeja sekä tehnyt suklaakukkatikkareita. Lisäksi äitini toi tullessaan ison pellillisen omenapiirakkaa. Suolaiselta puolelta ehdoton suosikki oli taas kylmäsavulohesta tehty kalalevite, joka on niin lasten kuin aikuisten mieleen. Sen kyytipojaksi sopivat ruisnapit.





Itse sankari synttäritunnelmissa.



Itse täytekakkuna meillä oli tällainen kaksikerroskakku, jonka täytteenä oli prinsessakakun mukaisesti pakastevadelmia/vadelmamarmeladia sekä itse keitettyä vaniljatäyte. Päällinen oli prinsessakakusta poiketen sokerimassaa, eikä marsipaania, kun marsipaania ei löydy puhtaan valkoisena ja halusin kakusta valkoisen. Kakku oli pohjaltaan gluteeniton, joka toikin vähän haasteita, kun oli aika höttöä ja taisin vatkata munia vähän turhan pitkään, jotenkin oli aikamoista taiteilua saada tuo pysymään kasassa. Onneksi tuo sokerimassakuorrute vähän piti sitä ryhdissään. Jännityksellä sitten leikattiinkin kakusta ensimmäinen pala ja odotin, että lyhistyykö koko kakku, mutta kyllähän se sentään kasassa pysyi. Kakun kukkakoristeet olin tehnyt jo aiemmin valmiiksi ja tuon isoimman kukan olin tehnyt sokerimassakukkakurssilla valmiiksi odottamaan vaan oikeanlaista kakkua. 




Kakkukynttiläksi löytyi kaapista sopivasti prinsessa-aiheinen kakkukynttilä, kun kerran prinsessasynttäreitä vietetään. Onneksi kynttilä pysyi sentään pystyssä puhalluksen ajan.



Näistä mokkapalamuffinsseista voisin laittaa tulemaan ihan oman postauksensa ohjeen kera. Olivat mielestäni ihan onnistuneita, joten näitä voisi tehdä toistekin ja ompanhan sitten myös ohje tallessa täällä blogissani itseäkin varten. Prinsessakun sokerimassakuorrutteesta jäi sopivasti jäljelle valkoista sokerimassaa, jonka värjäsin vaaleanpunaiseksi, niin sai koristeltua mokkapala muffinssit vielä kivan hempeän näköisiksi. Äidin ja tyttären lempivärihän on tietysti vaaleanpunainen.



Niin ja terveisiä vielä lopuksi Budapestistä. Oli oikein onnistunut reissu. Reissukuulumiset ihan oman postauksen kera sitten kunhan saan purettua kuvat koneelle saakka.

8 kommenttia:

  1. Miten hieno kattaus, ihanat GreenGatet ja söpö sankaritar. Leipomuksista puhumattakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu <3 Onneksi tykkään tuosta leipomispuuhasta, joten ihan kiva loihtia ja kokeilla aina vähän erilaista :)

      Poista
  2. Olet kyllä hurjan taitava leipomaan, kun kaikki nuo herkut olet onnistunut loihtimaan. Upeita <3

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkuja! Kiva kos laitat muffinssireseptin, noita vois tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin tuon mokkapalamuffinssireseptin talteen, joten enköhän saa sen tässä jossain välissä laitettua tännekin saakka. Oli muuten kiva nähdä perjantaina Salvessa <3

      Poista
  4. Upeat tarjoilut ja kaunis päivänsankari <3 Meillä juhlittiin 8 v poikaa hiukan eri teemalla :)

    VastaaPoista