sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

DIY; itsetehty huopakakku


Vihdoin ja viimein ennätin kaivamaan näitä kesällä tekemäni huopakakun kuvia ja kirjoittamaan postauksen. Tosin laitoin tämän tulemaan nyt ajastettuna postauksena, kun itse makailen tällä hetkellä Floridan lämmössä ja kone pysyy visusti kiinni blogin osalta.  

Minulla oli viime kesänä oikea huopainspis päällä ja tuli tosiaan väsättyä huopadonitseja, huomamuffinsseja sekä huopamarenkeja, joita käytinkin tässä kakussa sitten koristeina sekä huopajätskejä, joista vielä postaus kanssa tuloillaan. Noiden donitsien, muffinssien ja marenkien ohje löytyykin tuosta sivuni sivupalkista kuvaa klikkaamalla.

Kakuksi kehittelin päässäni tällaisen kaksikerroksisen version. Kakkua voi pitää tällaisena korkeana tai sitten tuon pikkukakun voi nostaa pois ja lapsilla onkin sitten kaksi eri kakkua kotileikkeihin. 



Sitten tämän ohjeen pariin. Tarvikkeiksi tarvitset kahta eri paksuista huopaa, tekstiililiimaa, kuumaliimaa sekä neulaa ja lankaa. Kakun pohja on tehty Annas Pepparkakor purkista sekä ananaspurkista. Jos on vielä joulusta kyseinen piparipurkki jäljellä, niin laitapa se talteen. Kakun päällinen, päälikoristeet ja ulkopuoli on helpompi tehdä paksummasta huovasta. Rypytysnauha tulee olla taas ohuesta huovasta.


Mikäli käytät tällaista pepparkakor purkkia, niin leikkaa siitä se ulkoneva reunus pois. Käännä purkki ylösalaisin ja päällystä ensin ulkopuoli paksummalla huovalla. Käytä kuumaliimaa. Leikkaa reunuksiin halkioita ja taita reunukset sisäänpäin siististi. Liimaa tämän jälkeen päällinen.


Itse käytin kakun koristelussa näitä huopamarenkeja, joiden postaus olikin jo täällä blogissani aiemmin, mutta tässä vielä uudelleen.


Käytä hieman paksumpaa huopaa, koska muutoin nuo marengit eivät oikein pysy kuosissaan. Leikkaa tuollainen kuvan mukainen "pyörylä" ja ompele kiristyslanka kuvan mukaisesti. Kannattaa käyttää kaksinkertaista lankaa, jotta lanka ei katkea vedettäessä. Vedä kiristyslangasta marenki suppoon ja laita halutessani vähän täytettä sisään, niin marenki pysyy paremmin mallissan. Päättele ja neulo halutessasi koriste päälle. Mikäli haluat neuloa nämä marengit kakun päälle, niin älä katkaise lankaa. Itse tosin totesin, että tekstiililiimalla nuo sai parhaiten kakun päälle ja ovat pysyneet paikoillaan, vaikka kakulla on leikitty.



Tein tähän kakkuuni vielä toisen kerroksen, Tähän tarkoitukseen sopii hyvin esim. tyhjä ananaspurkki, jonka käännät ylösalaisin. Päällystä tämä samalla tavoin kuin isompikin purkki.


Kermakuorrutuksen tein seuraavasti. Leikkaa haluamasi levyistä pitkää ohutta huopaa. Huopaa tarvitaan n. kaksi-kolminkertainen määrä ympärysmittaan verrattuna. Ompele käsin tai koneella kuvan mukaisesti harvoja pistoja. Älä päättele, jos ompelet tuon koneella, jotta saat rypytettyä nauhan. Vedä aina vain toiselta puolelta langasta. Rypytyksen jälkeen liimaa "kermakuorrutus" kakun reunoihin kiinni ja lopuksi marengit.



Itse en kiinnittänyt pientä kakkua isoon kakkuun, jotta sen voi nostaa päältä pois ja näin saa leikkeihin kaksi erilaista kakkua. 



Tässä vielä vähän yleiskuvaa näistä muista tekemistäni huoparuoista. Kaikkien ohjeet löytyvät tuolta blogini sivupalkista kyseistä kuvaa klikkaamalla.


Mikäli innostutte tekemään näitä leipomuksia, niin tulkaahan ihmeessä vinkkaamaan. Olisi kiva kuulla/nähdä teidänkin tekeleitä ja saada uusia vinkkejä :)

12 kommenttia:

  1. Vau, onpas hienoja kakkuja ym. herkkuja lasten leikkeihin! :)
    Olet tosi taitava, itse olen ihan tumpelo ompelemaan mitään. ;)

    Hyvää Naistenpäivää! :)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emppu <3 Jotenkin tuo ompelu on niin rentouttavaa, vaikka siitä kyllä voidaan olla montaa eri mieltä ;)

      Poista
  2. Vaude mitä herkkuja täältä löytyi :) Itekkin olen tykännyt tehdä huovasta lapsille leikkeihin erilaisia syötäviä. Huopa on kyllä ihan huippu matsku ja taipuu moneksi. Taidan koettaa tehdä jokukerta lisää marenkeja paksusta hupvasta, kun ne näyttää toimivan paremmin mitä ohuesta tehdyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löytyy joku muukin hengenheimolainen, joka on innostunut askartelemaan huovasta :) Tuo on kyllä tosi kiva matsku työskennellä, kun ei tarvitse murehtia mm. kankaan purkautumisesta ja helppo myös liimata ja taipuu moneksi.

      Poista
  3. iik miten ihastuttava ja herkullinen :) Mukavaa naistenpäivää!

    VastaaPoista
  4. Voi mahoton että olet taitaiva, ovat kertakaikkiaan söpöjä. <3

    VastaaPoista
  5. Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailulla, tulen tänne toistekin! Ihana, kaunis koti teillä. Tämä ilta menee ihastellessa kaikkea kaunista :) Teillä on Elloksen vitriini, jota vähän suunnittelen ja haaveilen. Onko se sopivan tukeva? En ole koskaan Elloksen huonekaluja nähnyt livenä, joten kysäisen sinulta, mitä olet mieltä laadusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit tänne kyläilemään :) Tuo Elloksen vitriini ei ole rehellisesti sanottuna kovinkaan tukeva, vaan vähän sellainen "rimpula". Pakkauksen mukana tulikin seinäänkiinnityskoukut, jotta sen voisi vielä kiinnittää tukevammin. Me ei kyllä tosin niitä kiinnitetty ja on tuo pysynyt pystyssä ihan muutoinkin, mutta ei ole mikään kovin vankkarakenteinen. Ihan ok näköinen se on, mutta materiaali on mitä on.

      Poista