lauantai 4. lokakuuta 2014

Kiireisen äipän sopat



Nämä helpot ja nopeat keitot ovat nykyään meillä aika pop. Nimenomaan kiireisen äipän kokkailuksi sopivaa. Nyt kun on kotosalla mammiksella, niin ruoanlaittoon on luonnollisesti enemmän aikaa, mutta silloin töissä käydessä, kun pääset kotiin vasta klo 17-18 jälkeen, joten eipä siinä ehdi, saatikka jaksa ruveta mitään hirvittävän monimutkaista kokkailemaan. Eivät ne nälkäiset lapset jaksa odotella ruoan valmistumista kovinkaan kauaa ja eineksiä yritän vältellä viimeiseen asti, vaikka tämäkin kyllä varmaan luetaan osittain einekseksi. Tosin tämä on täysin lisäaineeton, vaikka ei taida ihan vetää vertoja tuoreesta perunasta ja kasviksista tehdylle keitolle. 

Meillä tämä valmis Apetit peruna & keittokasvipakaste on yksi arjen pelastus ja siitä saa loihdittua nopeasti maukkaat sopat. Ei tarvitse lähteä kuorimaan ja pilkkomaan perunoita, vaan kaadat vain pussin sisällön kiehumaan ja lisäät mukaan haluamasi tilpehöörit. Suosituin meillä on nakkikeitto ja hyvänä kakkosena tulee savustetusta lohesta tehty keitto. Myös jauhelihakeitto onnistuu tuosta hyvin. Pirkalta on myös tullut vastaava tuote, mutta mielestäni tämä Apetit on parempi.


Itse teen nakkikeiton seuraavasti: Aineksiksi tarvitset Apetit peruna ja keittokasvikset pussin (löytyy pakastealtaasta)  sekä kaksi pakettia Vatajan lisäaineettomia nakkeja. Näitä pystyy hyvällä mielellä syömään perheen pienimmätkin, kun ei ole yhtään E-koodia eikä nitriittiä. Laita kattilaan n. litra vettä kiehumaan ja lisää jäiset keittokasvikset sekä pari lihaliemikuutiota. Mielellään ilman natriumglutamaattia olevia. Itse pilkon mukaan vielä yhden sipulin. Anna kiehua n. 15-20 min ja ruskista tällä välin paloitellut nakit ja lisää lopuksi keittoon. Mausta vielä mustapippurilla sekä kuivatulla ruohosipulilla ja persiljalla. Suolaa ei tarvitse lisätä kun lihaliemikuutiossa sitä on ihan tarpeeksi. Ja eikun nauttimaan!

Savukalakeiton teen siten, että laitan aluksi vettä vain n. 5 dl ja lopuksi lisään vähän maitoa ja 2 dl ruokakermaa sekä n. 450 g savustettua lohta. Muuten mausteet ovat samat. 

Jauhelihakeittoon käytän n. 400 g jauhelihaa, joka kanssa ruskistetaan ensin ja lisätään lopuksi keittoon.



Mukavaa viikonloppua! Tänään onkin sitten korujen tekoa taas tiedossa, kun keräännytään taas niitä väsämään. Saas nähdä minkälaisia tekeleitä tällä kertaa syntyy.

2 kommenttia:

  1. Hei! Ekaa kertaa löysin blogiisi ja heti kiva tavallisen päivän ruokavinkki. Nakkikeitto on todella hyvää ja helppoa arkiruokaa. Itse en ole paljon noita pakasteperunoita käyttänyt, mutta pitääpä ensi kerralla taas kokeilla niitä. Hyvä vinkki myös nuo nitriitittömät nakit. Mukavaa lauaintai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo nitriittömät nakit ovat kyllä tosi hyvä löytö nimenomaan lapsia ajatellen. Muistelen, että jossain oli joskus ohje, että lapset saisivat syödä vain yhden nakin viikossa, jotta tuo nitriittiannos ei ylity. Nuo lisäaineettomat Vatajan nakit ovat vähän erin makuisia kuin normaalit, mutta mielestäni tosi hyviä. Ovat vaan valitettavan usein loppu kaupoista. Meillä ei nykyään muita nakkeja enää edes osteta, vaan vain noita lisäaineettomia, kun niitä voi ainakin turvallisin mielin syödä mielin määrin.

      Poista