lauantai 28. kesäkuuta 2014

DIY; itsetehdyt huopamuffinssit


Minut on vallannut oikea huopavillitys. Ensimmäisenä tuli tehtyä huopadonitseja (postauksen näet täältä) ja nyt tuli erä huovasta tehtyjä muffinsseja lasten leikkeihin. Seuraavaksi olisi tuloillaan huopakakku sekä jäätelötötteröitä. Huopa on siitä kiitollinen materiaali, että siinä ei ole mitään purkautumisriskiä kuten kankaassa ja niitä löytyy eri paksuisia sekä kivoja kirkkaita värejä. Huovasta on helppo askarrella myös käsin ommellen juttuja, kuten näitä huopamuffinsseja. Ompelukonetta ei tarvita.


Tässä taas ohjeentynkää miten näitä väsäilin. Tarvikkeiksi tarvitset erivärisiä huopia. Päällinen ja ruusu ovat ohuempaa huopaa ja tuo muffinssivuoka on paksumpaa huopaa. Leikkaa paksummasta huovasta pyöreä pala ja valkoisesta kuorrutteesta hieman isompi. Ompele molempiin reunoihin ns. kiristyslanka harvoin pistoin. Käytä kaksinkertaista lankaa. 


Kiristä päällisen huopa pussiksi ja laita täyte ja sulje. Tämän ei tarvise mennä kokonaan kiinni, vaan täytettä jää näkyviin, mutta se ei haittaa kun se ei näy mistään. Tee seuraavaksi päällisen koristeet ja ompele paikoilleen. Tein tuon ruusun siten, että leikkasin kapeaa pinkkiä huopaa paloiksi ja kieputtelin sitä kukaksi ja ompelin kiinni. Sen jälkeen ompelin lehdet ruusun viereen. 



Lopuksi kiristä muffinssivuoakaan ompelemasi lanka ja muotoile pohjaksi.  Päättele ja ompele päällinen pohjaan kiinni. Valmista tuli!





Seuraavaksi huopakakun kimppuun! Näiden tekemiseen tulee oikein himo :)

17 kommenttia:

  1. Kakusta tuli mieleeni, että olen töissä tehnyt yhdessä työparini kanssa styroxisen kakun, joka "kuorrutettiin" huovalla, pursotettiin valkoisella ketjusilmukkanarulla ja koristeeksi/väriläikäksi herkullisia pikkunappeja. ONNEA-teksti niillä kynttilöillä. Kakku sai ihastelua osakseen ja toimii nykyisin synttärijuhlissa päiväkodissa.
    Näitä itsetehtyjä-leivoksia täytyy vissii alkaa itten tekee, kun tuo tyttö hieman kasvaa. :D Ihania ja herkullisia vinkkejä napsin täältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä hienolta kakulta ja kivalta idealta. Itse käytän vanhaa piparipurkkia tuossa hyödykseni ja päällystän sen. Ehdin jo vähän sitä aloitellakin. Saas nähdä minkälainen siitä sitten tulee :)

      Poista
  2. Minkä verran sulla menee esim. donitseihin ja näihin huopaa? Ja onko vinkkiä mistä sitä huopaa saisi edullisesti? :) Ihania herkkuja olet kyllä tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääks! Nytpä kysyit vaikeita. Ostin nimittäin tuohon donitsia varten valkoista ja ruskeaa huopaa kumpaakin metrin verran, mutta sitä jäi kyllä jäljelle. Toki tuo huopa ei ole kovinkaan leveää, mutta ei sitä paljon kulunut. Se oli muistaakseni 4 euroa metri ja ostin niitä Turun keskustassa sijatsevasta Presento askarteluliikkeestä ja sitten taisin ostaa jotain Jättirätistä. Turun Muovitukusta ostin myös eri värejä sellaisina n. A4 kokoisina paloina ja ne taisivat olla n. 0,60-0,80 senttiä pala. Lisäksi siellä taisi olla sellaiset paksummat n. A3 palat 4,50 € kappale. Lisäksi ostin silloin joskus Tiimarista kanssa noita paksumpia huopia paloina, mutta nythän se on jo historiaa eli sieltä ei enää mitään saa. Toivottavasti löydät mieleisiä huopia :)

      Poista
    2. Siis sitä valkoista minulla meni näihin muffareihin, ei siis niihin donitseihin :)

      Poista
  3. Jälleen ihania herkkuja huovasta!

    VastaaPoista
  4. Suloisia ja makoisan näköisiä huopaherkkuja =)

    VastaaPoista
  5. Onpa kivannäköisiä. Ohje vaikuttaa helpolle, että voisi vaikka kokeilla. Olen katsellut virkattuina ja ommeltuina näitä herkkuja. Jossain oli dominokeksejä virkattukin. Kestäviä leluja ja on sitä silmänruokaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ilman muuta vaan kokeilemaan. Nämä eivät ole todellakaan vaikeita tehdä ja kiva nähdä oman käden jälki :)

      Poista
  6. Onpas aivan ihanan suloisia leivoksia :)

    VastaaPoista