lauantai 16. helmikuuta 2013

Kuka lähtee mukaan?


Nyt tarvittaisiin vähän kimppatsemppausta kun meitsi meinaa aloittaa elämänsä ensimmäisen laihiksen. Kyseessä on taas tällainen ihmedieetti, joka lupaa 4 päivässä 4 kg pudotuksen ja innostuin tästä sen takia, että zumba opettajani oli juuri tällä dieetillä ja kuulemma tosiaan tuo 4 kg lähti. Nestettähän tuossa on varmaan aika suurin osa, mutta olisi ihan kiva kokeilla tuon toimivuutta. Ihan en ole kyllä varma, että pystynkö tuohon, mutta siinäpä sitten mitattaisiin myös oma luonteen lujuus ja kaipa sitä voisi melkein päällään seistä tuo 4 päivää eli siinä mielessä aika lyhyt aika...siis näin ajateltuna. Voin olla kyllä varmaan toista mieltä tuon kestäessä. Normaalistihan tuo vauhti laiduttamiselle ei ole järkevää, mutta nyt ei ole  mitään tekemistä järjen kanssa vaan enemminkin hetken päähänpisto :) 



Dietti rakentuu seuraavasti:
Neljän päivän ihmedieetti perustuu valkuaisainepitoiseen ruokavalioon, jonka sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Hiilihydraatteja on vähän. Kaloreita dieetissä ei lasketa. Syömisessä on vain 3 sääntöä:
  1. Dieettiä täytyy noudattaa kirjaimellisesti
  2. Vain ruokavalioon kuuluvia ruoka-aineita saa syödä
  3. Kaikki ruokavalioon kuuluva tulee syödä
 
Mitään ei saa jättää pois ja vain erikoistapauksissa (allergia, rahanpuute) voi ruokia koittaa korvata muilla. Ruoat on myös syötävä oikeassa järjestyksessä. Mainittuja ruokia saa mainittuna aikana syödä niin paljon kuin haluaa (paitsi lampaankyljys, joka on n. 2,5 cm paksu), mutta minkäänlaisia välipaloja ei sallita. Vettä dieetin aikana on nautittava n. 2 litraa/päivä kuona-aineiden poistamiseksi ja näläntunteen hillitsemiseksi.

Päivä

Aamiainen
Lounas
Päivällinen
Kcal/päivä (liha-annos 100-200 g)
1. päivä
½ greippiä+kahvia tai teetä ilman sokeria ja maitoa
Paahdettu koko- tai jauhelihapihvi
Tomaattia ja vihreää salaattia, ei kastiketta
1 omena
2 kovaksikeitettyä munaa
vihreitä papuja
½ greippiä
709-1009 
2. päivä
½ greippiä+kahvia tai teetä ilman sokeria ja maitoa
1 lampaankyljys
Vihreää salaattia, ei kastiketta
2 dl tomaattimehua
Kesäkurpitsaa ja kukkakaalia tuoreena tai höyrytettynä
vihreitä papuja
sokeroimatonta omenasosetta
550
3. päivä
½ greippiä+kahvia tai teetä ilman sokeria ja maitoa
Vihreää salaattia ja varsiselleriä, ei kast.
Paahdettua broileria
1 omena
Jauhelihapihvi 100 g
Tomaattimuhennosta
1½ dl kuivatuista luumuista tehtyä mehua
705-846
4. päivä
½ greippiä+kahvia tai teetä ilman sokeria ja maitoa
2 kovaa kananmunaa
Vihreitä papuja
1½ dl tomaattimehua
Paahdettu koko- tai jauhelihapihvi
Vihreää salaattia ja tomaattia, ei kast.
1½ dl sokeroimatonta ananasmehua
699-999
Salaattimausteena vain suola, pippuri ja sitruunamehu

Tämän dieetin laihduttajan 10 sääntöä: 

1.     Älä vaihda, korvaa tai poista mitään dieettiin kuuluvia ruokia.

Dieetin tärkein sääntö, poikkeuksena vain allergia tai rahanpuute. Tässä joitakin vaihtoehtoja sellaisia tapauksia varten:

-  Kasvikset: salaattia lukuunottamatta kasviksia voi vaihtaa keskenään, kunhan määrä pysyy samana (arvio tässä dieetissä on, että kasvisannos on yleensä n. 2½dl/rehulaji. Minkä tahansa kasvisannokse (ei salaattia) voi korvata samalla määrällä artisokkaa, parsaa, ruusukaalia, keräkaalia, munakoisoa, hapankaalia, pinaattia tai turnipsia tuoreena, höyrytettynä tai keitettynä.
-   Kananmuna ja liha: 2 keitettyä munaa voi korvata 100 grammalla broileria tai 50 grammalla koko- tai jauhelihapihviä. Jos kukkaro ei kestä kokolihapihviä tai lammasta, ne voi korvata kovilla munilla, jauhelihapihvillä tai broilerilla. 1. ja 4. päivien pihvin kokoa ei ole rajoitettu, joten korvaavaa tuotettakin voi syödä niin paljon, että tulee kylläiseksi. Lampaankyljys korvataan 100 g jauhelihaa, 150 g broileria tai 3lla kananmunalla.
-   Tomaatti: Salaatissa tomaatin voi korvata suikaloidulla paprikalla tai keskikokoisella porkkanalla. Tomaattimuhennoksen voi korvata dieettiin kuuluvalla tai kasvikset korvaavalla kasviksella. Jos tomaattimehu on korvattava, käytä liha- tai kanalientä.
-   Hedelmät: Jos olet allerginen greipille tai omenalle, käytä vain jompaakumpaa. Hedelmäannoksen tilalle sopii myös 3 pientä aprikoosia, ½ pienestä cantaluponmelonista, keskikok. nektariini tai persikka, pieni appelsiini, runsas dl kuutioitua ananasta, 2 pientä luumu ta 2 dl mansikoita
-   Mehut: Sokeroimattoman ananasmehun voi korvata omenamehulla. Kuivatuista luumuista tehty mehu (suomessa keitetty tai luumijen liotusvesi) on tärkeä ummetuksen estämiseksi.

2.     Älä syö mitään aterioiden välillä

Ei välipaloja eikä mitään aterialta ”säästettyä”. Pureskeltavaksi kelpaa sokeriton purkka.

3.     Älä käytä mitään alkoholijuomia

Sis. kaloreita ja hiilihydraatteja, lisäksi unohdat miksi laihdutat.

4.     Juo dieetin aikana paljon vettä

Väh. 2 litraa/pv mutta ei liikaa kerralla (lasillinen ennen joka ateriaa+tasaisesti päivän mittaan).

5.     Kahvia ja teetä ilman sokeria saa juoda niin paljon kuin haluaa, sokerittomia virvoitusjuomia vain 2 pientä pulloa/pv.

 

6.     Syö vain raakoja, höyrytettyjä tai keitettyjä vihanneksia.


7.     Paahda kaikki liha uunissa, poista etukäteen kaikki näkyvä rasva (myös broilerin)

Vältä marmoroitua ja tarjousjauhelihaa (sisältävät paljon rasvaa). Poista näkyvä rasva. Kana ei sovi paahdettavaksi, broileri kyllä.

8.     Käytä mausteina vain suolaa, pippuria ja sitruunamehua

Mitään muita mausteita, yrttejä tai kastikkeita ei saa käyttää, ei edes kalorittomia. Ideana on oppia edes tämän 4 päivää ajattelemaan ruokaa vain polttoaineena, ei palkintona.

9.     Syö itsesi kylläiseksi, mutta älä liioittele!

Dieetin joidenkin ruokien määrissä ei ole mainittu rajoituksia, joten sitä voi syödä niin paljon kuin haluaa. Älä kuitenkaan hanki esim. lihasta ähkyä, vaan lopeta, kun vatsa tuntuu sopivan täydeltä.

10. Älä jatka dieettiä neljää päivää kauempaa

Palaa normaaliin ruokavalioosi tai hitaampaan dieettin.

Lähde: Margaret Danbrot – Neljän päivän ihmedieetti, WSOY 1985

 
Lisätietoja dieetistä näet täältä


Oliskos kukaan innostunut lähtemään mukaan tuohon kokeiluun ja kanssatsemppiin? Ajattelin aloittaa tuon tiistaina eli ti-pe olisivat nuo dieettipäivät. Sain jo houkuteltua miehen ja yhden työkamun mukaan. Tosin mä vähän luulen, että tuo mies tuosta sortuu ensimmäisenä ;)

Aloituskuvassa olikin jo diettiä varten ostettuja aineksia. Hmm...vaikuttaa kyllä aika haasteelliselta, kun noita rupesin tarkemmin katselemaan. APUVA! Mitäköhän sitä tulikaan oikein luvattua?


Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

    Marika kirjoitti 16.2.2013 klo 18.13
    Oooh, ihan sama onko nestettä vai ei, aikas kiva pudotus on!!!! En kuitenkaan nyt vielä lähe mukaan kun lomaillaan ja lomalla HERKUTELLAAN joka päivä :D Tsemppii sulle kuiteski!
     
      Cride kirjoitti 16.2.2013 klo 19.21
      Joo en todellakaan kanssa oli laihiksella jos olisi loma edessä :) Silloin kuuluu tosiaan herkutella ja nauttia eikä kärsiä. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja hyvää lomaa!
       
    frida kirjoitti 16.2.2013 klo 19.51
    Sitkeä olet, jos tuon dieetin sutaiset läpi... Valitettavasti (?) joudun jättämään väliin;)) Mutta kerro, jos toimii.... Ehkä minäkin sitten joskus innostun.

    Hyvä viikonloppua sinulle... muista syödä, nyt kun vielä voit;)

    Terkuin, Frida
     
      Cride kirjoitti 16.2.2013 klo 20.20
      Mä vähän pelonsekaisin tunnelmin odottelen tuota ja tosiaan nyt pitää ahmia tuonkin edestä, että on sitten ainakin mitä lähtee kuluttamaan. Kamalaahan se olisi jos nälkää joutuisi kärsimään :) Mukavaa viikonlopun jatkoa! Laitan viestiä miten menee.
       
    LittleB kirjoitti 16.2.2013 klo 19.59
    I'm in! Tosin pystyn toteuttamaan vasta ensi viikon jälkeen kun koeviikko on ohi. Kiinnostaa kokeilla ihan just jos sais noita nesteitä liikkeelle ja kuulostaa sopivan lyhyeltä mun kärsivällisyydelle :)
     
      Cride kirjoitti 16.2.2013 klo 20.29
      Hienoa :) Mä kannustan sua sitten kunhan olen itse vaan ensin tuosta selvinnyt ja päässyt takaisin tolpilleni :) Mäkin juuri ajattelin, että tuon takia voisin kokeilla tuota kun on tarpeeksi lyhyt. Tsemppiä koeviikkoon!
       
        LittleB kirjoitti 17.2.2013 klo 11.46
        Jee, täytyykin postailla blogiinkin sitten, niin pysyy paremmin ruodussa kun on ääneen kuuluttanut tuosta :)
         
    kamomilla kirjoitti 17.2.2013 klo 12.11
    Tsemppiä Cride!
    Itse olen just "influenssa-kuurilla"...blääh, loppuis jo.

    Terkkuja! :)
     
      Cride kirjoitti 17.2.2013 klo 14.35
      Kiitos! Sitä tullaan kyllä tarvitsemaan kun omaan niin huonon itsekurin. Pikaisia paranemisia sinne!
       
    Sirpa kirjoitti 17.2.2013 klo 14.00
    Mistä aiot sitten sen 4 kiloa repiä?? Ei sinulla ole mitään laihdutettavaa:) neljä kiloa on kuitenkin suht paljon!! Juu ja en lähde mukaan, kun en jaksa koskaan noita ohjeita noudattaa;)
     
      Cride kirjoitti 17.2.2013 klo 14.39
      Tuota höllyvää on kyllä sen verran tuossa etumuksessa, että siitä riittää kyllä hyvin tuo 4 kg :) Saas nähdä miten mun käy kun olen kanssa niin huono noudattamaan mitään dieettiä ja syön mitä mieli tekee, joten kovat 4 päivää tulee kyllä.
       
    Niina kirjoitti 17.2.2013 klo 18.17
    Tsemppiä!! Kerro sit kuinka kävi!
     
      Cride kirjoitti 17.2.2013 klo 21.29
      Kiitos ja tuota tsemppiä tosiaan tarvitaan minun luonteenlujuuteni tietäen. Ihan jo pelottaa :)
       
    Niitty kirjoitti 17.2.2013 klo 21.01
    Joo, ei kiitos. Ei sen puoleen ettei pitäis noudattaa, mutta mä olen niin perso tolle edulliselle kouluruualle ( 1,45 e ) että diettejä voi noudattaa silloin kun ei ole mahdollista saada kouluruokaa.

    Onkohan ehkä maailman huonoin tekosyy ? Hyvä minä !
     
      Cride kirjoitti 17.2.2013 klo 21.31
      Tuo mieskin jo rupesi tuossa jo vähän siihen suuntaan puhumaan, että jos kuitenkin lykättäisiin tuon aloitusta kun kuulemma kaikkia juttuja nyt ensi viikolla :) Torperoin kyllä tuon lykkäyksen heti kättelyssä kun suurin osa aineksista (ne onnettomat muutamat jutut, joita saa syödä) on jo jääkaapissa valmiina ja niitähän ei muuten tietenkään voi syödä, joten aloitettavahan se nyt on :)
       
    lukija kirjoitti 17.2.2013 klo 21.31
    Hei mä tuun mukaan! Aloitan heti huomenna :D
     
      Cride kirjoitti 17.2.2013 klo 21.33
      Hei mahtavaa! :) Tuo eka päivä on kuulemma sitten ihan tuskaa, mutta toiset päivät sitten jo helpottavat. Tsemppiä aloitukseen ja laitahan viestiä tänne, että miten menee :)
       
    Leena kirjoitti 17.2.2013 klo 22.34
    Voihan tuolla laihtua, mutta mitä sitten kun dieetti on ohi ja normaali arki alkaa. Tuleekohan kilot takaisin. Todennäköisesti. Minulla on ollut Personaltrainer ja hän on sanonut että parasta on syödä ensinäkin kunnon aamiainen. Kevyt, mutta monipuolinen. Syödä kolmen tunnin välein terveellisesti. Juoda 2-3 litraa vettä javälipalat on tärkeitä, kunhan ovat oikeanlaisia. Herkut pois. Yksi herkkupäivä viikossa. Joka päivä liikuntaa vähintään puoli tuntia. Eli kannattaa mielummin aloittaa uusi elämäntapa. :) Ruokavalio ja liikunta. Näin olen itse onnistunut ja voin suositella. Itsekib ennen kokeillut eri diettejä. Turhautti vaan nähdä nälkää ja sitten kilot tuli takaisin, kun dieetti loppui. :):)
     
      Cride kirjoitti 18.2.2013 klo 16.25
      Sehän se noissa dieeteissä juuri usein on, että sen mitä saat pois tulee kaksin verroin takaisin kun rupeat taas syömään normaalisti. Mitään järkeähän tuossa dieetissä ei välttämättä ole, mutta kun nyt tuon päähänpiston sain päähäni, niin se on nyt kokeiltava sitä :)
       
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti